Nybegynner

HVORFOR TRENE KARATE?

Vi er skapt til å bruke kroppen vår aktivt. Når vårt daglige arbeid ikke er nok til å holde kroppen i form, må vi gjøre det selv – bl.a. med idrett som et godt alternativ. Ved å trene karate, arbeider du med alle musklene i kroppen, bevegelighet, koordinasjon og styrke forbedres. Du blir dessuten psykisk sikrere på deg selv, og mange opplever at karate bedrer selvtilliten både i dagliglivet og i situasjoner som trenger vilje og karakterstyrke.

HVEM TRENER KARATE?

Karate trenes av alle, uansett alder og sosial status. Treningene er et samlingspunkt som fører folk sammen. På treningene rangeres medlemmene etter et graderingssystem.
I ÅlgårdKarateklubb har vi ingen barneparti hos oss er trening fra 9 år og oppover.

TRENINGSTIDER

Hvis du ønsker å prøve deg så finner du treningstidene her: Treningstider

NEDRE ALDERSGRENSE

Man kan begynne hos oss det året man fyller 9 år. De som er født før sommeren kan begynner i januar, mens de som er født etter august kan begynne i august.

HVILKET UTSTYR TRENGS?

I begynnelsen trenes det i vanlig gymantrekk, men uten noe på føttene. Etter hvert som du finner ut at karate er tingen for deg, kjøper du en karatedrakt («gi»). Etter første gradering bør du også skaffe deg hånd- og leggbeskyttere da kamptreningene intensiveres. Det er også lurt å skaffe seg brystbeskyttere for de kvinnelige utøverne og suspensorium for de mannlige.
Prisliste for utstyr

HVOR OFTE KAN MAN TRENE?

Hvor mye du trener avhenger av hvor ofte du vil gå opp til ny grad. Det går an å gradere seg 2 ganger årlig. Innenfor hver grad er det nye teknikker, spark og kata (mønster) som må læres, og hver karateelev føler at de har prestert noe stort og tatt seg ut etter at de har gradert seg.

MOSJON OG/ELLER KONKURRANSE?

Klubbens instruktører er erfarne og godt skolerte innenfor Kyokushinkai karate. De vil til enhver tid være behjelpelig og gi veiledning under treningene. Noen trener for å komme i- eller holde seg i god form, andre ønsker også å konkurrere. Karate er en individuell idrett, og målet med å trene blir like individuelt. Treningene legges opp slik at alle skal kunne yte sitt beste.

GRADENE I KYOKUSHIN KARATE

Hvitt belte – nybegynner
Oransje belte – 10.kyu
Oransje belte – 9.kyu
Blått belte – 8.kyu
Blått belte – 7.kyu
Gult belte – 6.kyu
Gult belte – 5.kyu
Grønt belte – 4.kyu
Grønt belte – 3.kyu
Brunt belte – 2.kyu
Brunt belte – 1.kyu
Svart belte – 1.dan og opp

KONTINGENT

Betalingsfrist er satt til 15.September for høst, og 15.Februar for vår. Kontigent må være betalt for at medlemmet skal kunne gå opp til gradering.
Juniorkontigent er for de som trener på nybegynnerparti eller juniorparti. Senior kontigent er for alle over 18 år.
Vi bruker SPOND til betaling av alle trening og arrangementer.

Kontigent finner du her: KONTINGENT

Enable Notifications OK No thanks